Kodály Konferencia- és Koncert Központ, Pécs

Kodály Konferencia- és Koncert Központ, Pécs

Projekt leírása

Cégünk életének az egyik legnagyobb kihívását és egyben a legérdekesebb feladatát jelentette a 2010-ben felvállalt generál belsőépítészeti kivitelezés, - garzonos zsargonban - a PKK. 

A Kodály Központ Magyarország egyik legszebb de világszínvonalon is elismert legjobb akusztikájú multifunkcionális hangversenyterme és konferenciaközpontja lett. Nevét Kodály Zoltán háromszoros Kossuth-díjas magyar zeneszerző, zenetudós, zeneoktató és népzenekutatóról kapta.

Mindenütt kő és faburkolatok, különleges szerkezeti megoldások, egyedi tervezésű székek, dönthető nézőtér, mozgatható zenekari árok és még sok érdekesség került az épületbe beépítve. A ház a házban megoldással a külső zajok teljesen ki lettek szűrve. Az egész komplexum magyar mérnökök, tervezők és kivitelezők szellemi terméke és munkája. A ház minden sallangtól mentes, egyszerű anyaghasználattal és nagyon finom eszköztárral formált.

Cégünk munkatársai a komplex belsőépítészeti vállalás teljes időtartama alatt - 8-9 hónapig tartó kivitelezési időszak - átlagosan folyamatosan 30-60 fő tevékenységének koordinálását végezték

A projekt a Széchenyi program keretei közt valósult meg.