A szerelem kastélya Nádasdladányban: a Nádasdy-kastély

A szerelem kastélya Nádasdladányban: a Nádasdy-kastély

Projekt leírása

Egy igazi romantikus mesekastély a Fejér vármegyei Nádasdladányban található Nádasdy-kastély. A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében nyílt lehetősége cégünknek az épületegyüttes belsőépítészeti munkáinak megvalósítására, valamint a korhű enteriőrök kialakítására.

A historizmus korának egyik legszebb megépült magyar kastélya, olyan, mint egy angol vagy skót kastély, tornyos, csipkés, sokkéményes, és hatalmas angolpark veszi körül.

A Tudor-kort idéző, romantikus hangulatú kastély ma újra eredeti pompájában látható. Az épület a hitvesi szerelemnek állít emléket. Nádasdy Ferenc és ifjú felesége, Zichy Ilona együtt tervezték meg családi otthonukat, azonban a grófné korai halála beárnyékolta az építkezést. A történet megható érdekessége, hogy a kastélyban Ilona minden bútora és tárgya oda került, ahová ő maga szánta. A gyászoló gróf pedig olyan hűséggel élt a kastélyban, mintha szeretett Ilonája bármely pillanatban betoppanhatna. A legdíszesebb belső tereket, historizáló kastélyépítészetünk remekműveit, az ősök csarnokát, a könyvtárat és a kápolnát Hauszmann Alajos tervezte Linzbauer halálát követően. A 2000 négyzetméteres kastélyépületben a rekonstrukció során korszerű múzeumshop, vetítőterem, kávézó és múzeumpedagógiai foglalkoztató is kialakításra került.

A projekt a Széchenyi program keretei közt valósult meg.